Ταξιδιωτικές οδηγίες απο την Αυστραλιανή κυβέρνηση

Παρασκευή 23 Μαϊου 2014

H Αυστραλιανή Κυβέρνηση εξέδωσε  πρίν από λίγο ταξιδιωτικές οδηγίες  για όσους Αυστραλούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη.









Οι ταξιδιωτικές οδηγίες, έχουν ως εξής:

• Σας εφιστούμε την προσοχή, εάν πρόκειτε να ταξιδέψετε  στην Ταϊλάνδη,  λόγω της πιθανότητας εμφύλιας διαμάχης και την απειλή τρομοκρατικής επίθεσης , κυρίως  στην Bangkok και το Phuket .
Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην προσωπική σας ασφάλεια και ανά πάσα στιγμή και όπου είναι δυνατόν να παρακολουθείτε   τα τοπικά μέσα ενημέρωσης , συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης και ενημέρωσης ,  για πληροφορίες σχετικά με πιθανούς νέους κινδύνους.
 • Στις 22 Μαΐου , ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τον έλεγχο της διοίκησης της χώρας .
Ο στρατιωτικός νόμος εξακολουθεί να υφίσταται  και μια πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι σε ισχύ μεταξύ 22:00 και 05:00 το πρωί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει  μέχρι νεωτέρας . Η  απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν  ισχύει αν ταξιδεύετε από ή προς το αεροδρόμιο .
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν τα διαβατήρια και τα εισιτήρια μαζί τους όταν ταξιδεύουν από και προς το αεροδρόμιο .

• Οι εγχώριες και διεθνείς πτήσεις  γίνονται κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις η άλλα προβλήμματα, ωστόσο  οι ταξιδιώτες θα πρέπει να  φροντίζουν να έχουν  περισσότερο χρόνο , για τις διαδρομές  από και προς τα αεροδρόμια . Στη Μπανγκόκ, ορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες  σταματούν τα δρομολόγια νωρίτερα από το κανονικό .

 • Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί , συμπεριλαμβανομένων των διεθνών μέσων και της  δορυφορικής τηλεόρασης έχουν σταματήσει  να εκπέμπουν . Διαδίκτυο και υπηρεσίες τηλεφωνίας συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήθως , αν και είναι πιθανό ότι αυτό θα μπορούσε να  αλλάξει  χωρίς προειδοποίηση .
 • Όσοι Αυστραλοί ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη καλό θα ήταν  να εγγραφούν  στο Smartraveller (υπηρεσία του Αυστραλιανού υπουργείου εξωτερικών)  για να λαμβάνουν  τακτικές ενημερώσεις .
 • Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να αποφευγεται  τυχόν διαδηλώσεις, πολιτικά γεγονότα και μεγάλης κλίμακας δημόσιες συγκεντρώσεις. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι τοποθεσίες που προηγουμένως χρησιμοποιούνταν σαν στέκια η camping  διαμαρτυρομενων .
 • Οι Αυστραλοί  υπήκοοι στην Ταϊλάνδη πιθανόν να δούν αυξημένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας σε ορισμένες περιοχές . Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπό καθεστώς στρατιωτικού νόμου, οι στρατιωτικές αρχές έχουν ευρείες αρμοδιότητες , συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των νόμων, τον περιορισμό της κίνησης,  την  απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλα μέτρα ασφαλείας.